ZELF LIMONCHELLO MAKEN


De citroenen hebben best een onbehandelde schil (neem de dikste die je kan vinden).
De citroenen eerst goed gewassen vooraleer ze zeer dun geschild worden.
De dunne gele bovenzijde van de citroen wordt er met behulp van een dunschiller (zoals bij wortelen) afgehaald.
Probeer zo weinig mogelijk wit mee te schillen.
De dunne gele schillen in een bokaal doen, daarna met de pure alcohol overgieten.
De bokaal afgesloten gedurende een week laten trekken.

Maak dan een siroop van kokend water en suiker. Dit mengsel 5 minuten laten koken,
de siroop laten afkoelen en toevoegen aan de citroengele alcohol. Het mengsel filteren (bvb door een trechtertje). De gefilterde likeur in glazen flessen gieten en deze
een plaats geven op een donkere en liefst frisse plaats.
Probeer de flessen zoveel mogelijk af te schermen voor het zonlicht. Na twee ŕ drie weken is de likeur op smaak.

Hoe maak je suikersiroop?

Pak een pannetje en doe hier suiker en water in, verhouding 1 op 1.
Dus in dit geval 400 gram suiker en 400 gram water.
Breng het mengsel aan de kook het laat het enkele minuten zachtjes doorkoken.
Haal de pan van het vuur en laat het geheel afkoelen.

TIP:

Limonchello bevorderd de spijsvertering en is dus een ideale digestief.

Santé!